Народний депутат України Сергій Кудлаєнко ініціював проведення в рідній Вінниці Фестивалю польової кухні. Дійство присвячується загиблому в АТО кухарю батальйону «Київська Русь» Тарасові Сичу.


Фестивальні заходи відбудуться в День Конституції України в Центральному парку культури і відпочинку міста над Південним Бугом.


— Тарас Сич залишився в пам’яті тих, хто його знав, людиною, яка не брала до рук зброї, він був пацифістом, — розповідає Сергій Кудлаєнко. — Незважаючи на це, разом із бійцями перебував на передовій. Готував для них їжу. Вшанувати пам’ять цієї мирної людини — завдання нашого фестивалю.


За словами співрозмовника, організатори виготовлять стенд із фотографій і розповідей у ЗМІ про польового кухаря. Заклади харчування міста представлять страви, що їх готують для бійців у зоні бойових дій. Ними частуватимуть гостей. Планують представити фірмові страви національних кухонь різних народів. Присутні матимуть можливість узяти участь у пропонованих конкурсах і змаганнях. Супроводжуватимуть фестивальні заходи колективи художньої самодіяльності.


— Почесними гостями фестивалю будуть бійці, які нині лікуються у Військово-медичному центрі у Вінниці, — продовжує Сергій Кудлаєнко. — Тих із них, хто матиме сили і бажання, запросимо разом із нами згадати польового кухаря. Прийдуть також побратими з батальйону «Київська Русь», рідні, друзі загиблого.


Нагадаємо, Тарас Сич пройшов Майдан, де також відповідав за харчування учасників Революції Гідності. Загинув 13 лютого 2015-го в боях під Дебальцевим на Донеччині.


Вінницька область.