На Кіровоградщині жнивувати розпочали в усіх районах. Уже намолочено перші 42 тис. т зернових на трьох відсотках площ. Середня урожайність — 33—34 центнери з гектара. Зібрано першу тисячу тонн гороху (23,1 ц/га), приступили до ярого ячменю (25 ц/га) та ріпаку, який дає по 28,7 ц/га.

Директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергій Коренюк переконаний, що урожай ранніх зернових буде гарним. Певні труднощі можуть виникнути з пізніми культурами, проте поки що, за даними спостережень, усі посіви перебувають у доброму стані. Голова ОДА Сергій Кузьменко акцентує увагу на необхідності співпраці з Аграрним фондом України. На думку посадовця, це дасть змогу створити стратегічні запаси зерна та забезпечити сталу ціну на хліб протягом року, інформує наш власкор Петро МЕЛЬНИК.

А на Рівненщині хлібороби Дубенського, Здолбунівського, Острозького, Радивилівського, Рівненського та Млинівського районів розпочали збирання озимого ячменю, якого вже намолочено із тисячі гектарів. Середня врожайність — 50 ц/га, передає наш власкор Олександра ЮРКОВА.