ЗАСТЕРЕЖЕННЯ

 

Десятьох водіїв пограбували протягом останнього часу на трасі Вінниця -- Хмельницький. Зловмисники нападають на авто тих, хто зупинився на узбіччі на перепочинок. Один з постраждалих -- капітан Повітряних сил України, захисник донецького аеропорту, вінничанин Павло ПРИЩЕПА. Офіцер погодився розповісти про напад на нього і дружину, тільки щоб застерегти інших водіїв.

 

Він із жінкою на власному авто вирушили з Вінниці до Тернополя, щоб привезти додому з відпочинку дитину. Вінницький волонтер Галина РУДИК, яка поширила інформацію про напад на офіцера, попросила їх забрати ще двох дітей учасників АТО. У дорозі капітан відчув утому, перед тим був на добовому чергуванні. Тому за селом Дяківці Літинського району на межі Вінницької і Хмельницької областей зробив зупинку.

 

Крізь сон чоловік почув крик дружини, а на голову посипалося скло. У цей час чоловік побачив дві руки, які вже цупили барсетку і жіночу сумочку. Поруч стояла машина із ввімкненим двигуном. Габарити не світилися, тому розгледіти модель Павлові не вдалося. Нападники тікали у бік Вінниці.

 

Павло спробував наздогнати зловмисників, але відчув біль у правому плечі. Каже, боліло так, що не міг переключати передачу. Пізніше автомобілем "швидкої" його доправили до Літинської районної лікарні й надали необхідну допомогу.

 

Під час складання протоколу слідчий, за словами офіцера, розповів, що це далеко не перший випадок.

 

Нині Павло відновлює документи -- паспорт, права, техпаспорт на автомобіль. Грошей викрали 1200 гривень.

 

У відділі комунікацій підтвердили факт нападу на автомобіль офіцера та уточнили, що це вже п'ятий випадок. Авторові також вдалося дізнатися, що на цій само трасі в Хмельницькій області зафіксовано стільки ж розбійних нападів на водіїв. Поки що поліцейські двох областей не затримали бандитів на колесах.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України