Чотири бронемашини відремонтували, а дві ще й переоснастили двигунами іноземного виробництва на Вінницькому державному підприємстві "45-й експериментальний механічний завод".

 

-- У квітні нинішнього року на наше підприємство доставили із зони АТО чотири пошкоджені бронемашини, -- розповів директор підприємства Микола ЧУМАК. -- Відновити їх у стислі строки вдалося завдяки тому, що фахівці і робітники працювали у дві зміни.

 

За словами керівника, на бронемашині БТР-60 замінили двигун, що вийшов із ладу, на іноземний, американського виробництва. Фахівці стверджують, що новий механізм потужніший від попереднього у півтора разу. Це дасть можливість екіпажу пересуватися з вищою швидкістю і простіше долати перепони в умовах бездоріжжя.

 

Задоволені залишаться десантники -- бойова розвідувальна десантна машина (БРДМ-2) після ремонту стала більш маневрена, ніж раніше завдяки заміні двигуна на новий, корейського виробництва. На ній встановлено автоматичну коробки передач, здійснено повний ремонт ходової частини й електрообладнання.

 

-- Фахівці заводу також освоюють ремонт і технічне обслуговування сучасної бронетехніки БТР-4 та БТР-3Є, -- наголошує Микола Чумак. -- Із цією метою вони стажуються на Харківському бронетанковому заводі. З цим підприємством вінничани налагодили тісну співпрацю від часу проведення бойових дій на сході країни, відтоді у Вінниці ремонтують пошкоджену бронетехніку.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінниця.

 

Голос України