Вхід до Харківського зоопарку після його реконструкції буде безплатний. Про це повідомив міський голова Геннадій Кернес. За його словами, квитки не продаватимуться. 
На останній сесії міськради було ухвалено рішення виділити з міського бюджету 50 млн. грн. на реконструкцію зоосаду. За словами архітектора-розроблювача Майї Поливанової, тварин розділять, умовно, за регіонами, в яких вони мешкають. У зоопарку з’являться «Стежка тигра», «Дика Австралія», «Африканська савана», «Амазонський ліс», «Річкові береги», «Долина гепардів», «Планета мавп», «Королівство слонів» тощо. Також передбачено будівництво великого контактного зоопарку площею 5 тис. 200 кв. м. Передбачається, що між відвідувачами і тваринами буде максимально забрано клітки й бар’єри, де це можливо. Це буде перший у країні зоопарк європейського класу. Реконструкцію плановано завершити за півтора-два роки.
Масштабна реконструкція запланована й у саду ім. Т. Шевченка, де розташований зоопарк. Тут з’явиться озеро, обновлять міст, облаштують гарні алеї, встановлять нові лавочки й ліхтарі.
Зазначимо, що Харківський зоопарк — один із найстаріших в Україні. Його колекція нараховує майже сім тисяч різних видів живої природи.

Харків.