Перемогу в конкурсі програм інститутів громадянського суспільства, який проводить Вінницька облдержадміністрація, здобула ГО «Суспільні ініціативи Козятинщини». Їхній проект «Свій за свого, брат за брата!» отримав фінансову підтримку з коштів обласного бюджету.

Левову частку отриманих грошей витратять на виготовлення маскувальних засобів. «Потреба у них перевищує наші можливості, — каже керівник громадської організації Олена Іванчук. — Тому спробували поборотися за грантові кошти. Дякуємо всім, хто оцінив уже зроблене нами і підтримав новий проект».
«Маскувальні засоби для військової техніки, окопів та бліндажів, костюми для снайперів та коригувальників вогню вкрай потрібні в зоні АТО, — розповів керівник проекту Леонід Цехановський. — Знаємо це, бо понад двадцять разів їздили до наших захисників на схід країни з гуманітарною допомогою».
За словами співрозмовника, щоб виготовити одну маскувальну сітку, в середньому потрібно зробити шість тисяч вузлів. До цієї роботи організація залучила школи: учні разом з учителями на перервах, а також після уроків поспішали у вестибюль чи спортивний зал, де виконували нескладні операції. Нині, під час канікул, організовують роботу в пришкільних таборах та інших місцях відпочинку дітей. Вже передали військовим 250 маскувальних сіток.
Крім того, члени організації придбали, відремонтували та доправили у зону АТО шість автомобілів (три санітарні та стільки само вантажних), понад двісті тонн продуктів харчування, а ще одяг, медичні засоби та лікарські препарати. Провели серед мешканців міста заняття з надання першої медичної допомоги та низку патріотичних заходів.

Вінницька область.