З початку липня Вінниччина втратила у зоні АТО трьох відважних захисників незалежності країни. Сьогодні у селі Копайгород Барського району проведуть в останню путь 38-річного Руслана Чоботаря. Призваний у квітні минулого року під час п’ятої хвилі мобілізації кулеметник батальйону «Київська Русь» вирішив продовжити службу за контрактом.
— Руслан загинув 8 липня під час обстрілу біля села Троїцьке на Луганщині, — розповів Анатолій Бичок, селищний голова райцентру Літин, де раніше проживав загиблий боєць. За словами співрозмовника, згорьованою залишилася 59-річна мати.
У районі Попасної обірвалося життя і 41-річного Ігоря Воловенка з села Новоселівка Гайсинського району. Він служив старшим оператором роти розвідки. Його мобілізували в зону АТО 13 липня 2015-го. Загинув 5 липня 2016-го. Без батька залишилося двоє малолітніх дітей. Провести з почестями в останню путь захисника країни разом з односельцями прийшли працівники Ладижинської ТЕЦ, де Ігор Воловенко працював до мобілізації.
Першого дня місяця не стало й 33-річного Романа Коваля з села Вищеольчедаїв Мурованокуриловецького району. Загинув біля Маріуполя. 8 липня мав демобілізуватися. Двоє маленьких донечок втратили татуся.
Висловлюємо щирі співчуття сім’ям і рідним загиблих героїв.

Вінницька область.