Дванадцять одночасних обшуків у Ладижинській виправній колонії №39 та шість у Крижопільській колонії №113 провели слідчі прокуратури Вінницької області з метою виявлення доказів отримання хабарів працівниками у засуджених.
У повідомленні прес-служби прокуратури Вінниччини йдеться про затримання двох службових осіб Ладижинської виправної колонії. Їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. «З січня по липень нинішнього року службові особи систематично вимагали та отримували кошти від засуджених за надану їм можливість користуватися у місцях позбавлення волі забороненими предметами та речами, зокрема, мобільними телефонами, сім-картами, — йдеться у повідомленні прес-служби. — Незаконно надавали тривалі та короткотермінові побачення. За кожну таку дію встановили таксу. Службові особи колоній діяли умисно, за попередньою змовою з метою незаконного збагачення».
Під час обшуків вилучено мобільні телефони, сім-карти, банківські картки, квитанції, інші документи, що підтверджують факти отримання хабарів.
Коментуючи ситуацію на прохання кореспондента «Голосу України», прокурор Вінницької області В’ячеслав Соколовий наголосив: «Громадянське суспільство стає більш нетерпимим до фактів корупції і хабарництва, тому дедалі активніше співпрацює з правоохоронними органами. Люди частіше інформують правоохоронців про тих, хто порушує чинне законодавство. Закликаю посадовців усіх рангів сумлінно виконувати свої обов’язки, не переступати закон, щоб не опинитися на лаві підсудних».

Вінницька область.