Комунальне підприємство «Харківводоканал» придбало дев’ять екскаваторів JCB і десять спеціальних аварійно-ремонтних автомобілів. Сьогодні, коли матеріальна база окремих комунальних підприємств часом повністю зношена, а грошей через постійні неплатежі бракує, харківський досвід постійного технічного оновлення міських КП вартий уваги. Машини пішли до підрозділів підприємства із пл. Конституції. З перевагами нової техніки ознайомився харківський міський голова Геннадій Кернес. Він зазначив, що тепер «Харківводоканал» зможе скоротити час усунення аварій на мережах і в такий спосіб підвищить якість обслуговування.

Генеральний директор КП «Харківводоканал» Віталій Панов повідомив, що нова техніка дасть змогу працювати більш оперативно, зокрема в умовах обмеженого простору, на більшій глибині й у будь-який час доби.

— Екскаватори обладнані web-камерами й системою GPS. Це дає нам змогу відстежувати, де перебуває техніка, які роботи виконуються, які проблеми є на ділянці. У планах — придбати спецобладнання, щоб обстежити труби зсередини й точно визначати, де необхідно локалізувати ушкодження, — зазначив Віталій Панов.

Нову техніку для КП «Харківводоканал» закуплено за рахунок коштів міського бюджету на суму 32 млн. грн. Крім того, за власні гроші підприємство доукомплектувало парк спецтранспорту на понад 2 млн. грн.

Харків.