Вісім обшуків у колишніх посадовців із Партії регіонів та перевізників провели слідчі прокуратури Вінницької області спільно з обласним управлінням Служби безпеки України. Виявлено низку документів, що можуть підтвердити їхню причетність до організації й відправки "тітушок" до столиці під час Революції Гідності.

 

За інформацією прес-служби прокуратури Вінниччини, спецоперація проведена у рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо неправомірних дій посадових осіб органів виконавчої влади області. Їх підозрюють в організації і залученні груп молоді, так званих тітушок, для придушення мирних акцій протесту у Києві під час подій на Майдані.

 

Кримінальне провадження відкрито за ч.2 статті 364 КК України ("Зловживання владою або службовим становищем"). У повідомленні зазначено про виявлені флеш-накопичувачі, документи, блокноти із записами, що можуть бути підтвердженням залучення посадовцями "тітушок" до придушення подій на столичному Майдані. "Тривають слідчі і розшукові дії, спрямовані на об'єктивне встановлення обставин кримінального провадження", -- зазначається у повідомленні прокуратури області.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України