Доповнити систему електронних торгів ProZorro програмою з фіксації і запам’ятовування недобросовісних учасників торгів і постачальників пропонує Вінницька облдержадміністрація після піврічної роботи системи у регіоні у тестовому режимі.
Протягом шести місяців на тендерних закупівлях на Вінниччині вдалося заощадити 7,5 мільйона гривень. За цей час було проведено 1200 тендерів та здійснено закупівель на загальну суму 45 млн. гривень. «Економія коштів сягнула 17 відсотків від суми, витраченої на закупівлю товарів і робіт бюджетними організаціями, — уточнив директор департаменту фінансів Вінницької ОДА Микола Копачевський. — Водночас неодноразово стикалися з безвідповідальними учасниками торгів, які намагаються обдурити замовника. Тому пропонуємо доповнити систему програмою, яка б запам’ятовувала таких, щоб надалі не мати з ними справу».
Ще одна проблема — не завжди набирається для участі у торгах потрібна кількість постачальників товарів. Потрібно ширше й активніше інформувати потенційних учасників. З цією метою, за словами Миколи Копачевського, в області створять сектор супроводу державних закупівель. Крім інформації сторін про торги, він здійснюватиме юридичний супровід, якщо виникатиме така необхідність.

Вінницька область.