У Дніпрі започаткували програму безплатного відпочинку та оздоровлення пенсіонерів "Золотий вік". Ініціатива створення табору для цієї категорії населення належить міському голові Борису ФІЛАТОВУ.

 

Путівки вже отримали перші 1,5 тисячі літніх відпочивальників. Більшість із них минулого літа вже брали участь у схожому проекті -- тоді табір відпочинку для людей поважного віку працював на приватні кошти фонду Бориса Філатова. Нині ініціатива отримала загальноміський формат. Депутати міськради пішли назустріч -- виділено фінансування, триває ремонт у таборі "Міськводоканалу". За словами очільника Дніпра, планується, що вже 2017-го "Золотий вік" працюватиме цілий рік.

 

Цього літа пенсіонерів віком від 55 до 85 прийматимуть у відремонтованому санаторії-профілакторії "Лісовий" у Дніпропетровську. Зміна триватиме шість днів, щотижня тут відпочиватимуть 210 бабусь і дідусів.

 

На гостей табору третього віку очікує насичена програма, повідомляє прес-служба міськради. Їм запропонують п'ять тематичних зон -- творчу, спортивну, інтелектуального дозвілля, релаксації та естрадної майстерності. Розроблена й спеціальна програма навчання. Пенсіонери зможуть більше дізнатися про історію та мистецтво України, відвідати експозиції унікального Музею Хреста.

 

Галина НЕРЕТІНА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України