Вінницький індустріальний парк, концепцію створення якого схвалила міськрада, включено до загальнодержавного Реєстру індустріальних парків. Про це повідомив міський голова Вінниці Сергій МОРГУНОВ, наголосивши, що під будівництво майбутніх підприємств відведено 60 гектарів землі.

 

Перше з підприємств -- завод холодильного обладнання -- уже розпочали будувати. Протягом двох місяців планують закласти фундамент. Роботи виконують за кошти інвестора, який має свої представництва у 25 країнах. Згідно з графіком, завод вводитимуть в експлуатацію у три етапи. Перша черга стане до ладу наприкінці наступного року. Повністю завершити будівництво передбачено у 2020 році. Загальний обсяг інвестицій становитиме 15 мільйонів євро.

 

-- Пріоритет для розміщення в індустріальному парку матимуть підприємства з виробництва харчових продуктів, одягу, машинобудування, меблів, -- наголосив Сергій Моргунов. -- Обов'язковою умовою для резидентів є реєстрація на території облцентру, тоді податки сплачуватимуть до міського бюджету. Важливо, що земельна ділянка відведена за межами житлових та рекреаційних територій. Це не зашкодить екологічній ситуації.

 

Підприємства, які будуть розташовані на території парку, матимуть низку переваг, зокрема, нульову ставку мита на обладнання, яке не виробляється в Україні та ввозиться з-за кордону, тощо. Першу промислову продукцію парк вироблятиме з 2020 року, а на повну потужність запрацює з 2030-го. Тут передбачено створити приблизно сім тисяч нових робочих місць.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України