Керівник Вінницького Автомайдану Таїса ГАЙДА написала заяву в поліцію й СБУ про передачу хабара водієм маршрутки. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Фейсбук.

 

У той день пані Таїса поверталася з Києва до Вінниці. На стаціонарному поліцейському посту у селі Махнівка Козятинського району маршрутку зупинили. "Водій дістав з бардачка кілька купюр і передав їх людині у салатовій жилетці, яка зупинила машину, -- пише активістка. -- Очевидцями цього стали ще двоє людей у формі і ошелешені пасажири. Коли водій продовжив рух, хтось з них запитав: "Що, й далі беруть?" -- "Ага, кожен день, -- відповів водій. -- Ще й жаліються, що тільки шефу мають здати в день тисячу гривень". Активістка не змогла сфотографувати факт передачі хабара, бо телефон розрядився.

 

Наступного дня пані Гайда додала новий запис до цієї події. Повідомила, що оперативно зреагували працівники управління СБУ. Запросили її на розмову, надали відео і попросили уточнити, хто саме брав гроші у водія. Натомість обласне управління поліції на своєму сайті поширило інформацію, що вказані активісткою люди не є працівниками поліції. "На стаціонарних постах дорожньо-патрульної служби у денний час несуть службу представники іншої державної структури, -- зазначено у повідомленні. -- За даним фактом призначено службове розслідування. Зібрані матеріали передадуть до прокуратури". Активістка підозрює, що "іншою структурою" може бути транспортна інспекція. Зазначає, що правоохоронцям не буде складно встановити, хто конкретно чергував на посту.

 

Ще на одне порушення звернула увагу Таїса Гайда. Серед пасажирів маршрутки був боєць АТО. За словами активістки, водій взяв у нього кошти, ніби й не знав, що для такої категорії пасажирів встановлено пільги на проїзд.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України