Сучасну бактеріологічну лабораторію введено в дію у Вінницькому територіальному медичному об'єднанні (ТМО) "Фтизіатрія". Тепер діагноз хворому встановлюють протягом однієї доби, раніше затрачали на це 30--40 днів.

 

Крім того, здійснено реконструкцію і ремонт у відділенні для лікування хворих з особливо небезпечними формами туберкульозу. За словами головного лікаря ТМО "Фтизіатрія" Олександра СЛУЖИВОГО, реконструкція дала можливість зменшити кількість пацієнтів в палатах та облаштувати ізольований пост для медичного персоналу. У палатах встановлено бактерицидні лампи закритого і відкритого типу. Поліпшенню умов лікування сприятиме система локальної вентиляції, якої досі не було у відділенні. З метою розділення потоків хворих та профілактики так званої внутрішньолікарняної інфекції, харчування пацієнтів організували у лікарняних палатах.

 

На реконструкцію і придбання нового обладнання витрачено п'ять мільйонів гривень з Державного фонду регіонального розвитку і 900 тисяч -- з обласного бюджету.

 

Нині у ТМО "Фтизіатрія" тривають ремонтні роботи з модернізації ще одного відділення. Завершити їх планують до кінця нинішнього року.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України