25 вересня Дніпро перетвориться на головний біговий центр країни. Уперше в історії тут відбудеться масштабний "Dnipro Eco Marathon" -- забіг на повну марафонську дистанцію.

 

20 липня стартувала реєстрація на участь (для дітей до 15 років вона безплатна), яка триватиме до 24 вересня. Про те, чого очікувати від унікального забігу, напередодні розповів очільник обласного центру Борис ФІЛАТОВ та представники організаторів марафону -- Федерації легкої атлетики міста та ГО "Старт Дніпро".

 

Особливість змагання -- використання екоматеріалів та транспорту, який супроводжуватиме бігунів. Зокрема, організатори уникатимуть паперових носіїв і надаватимуть інформацію про забіг в електронному вигляді. Якщо ж вкрай знадобиться, то хочуть використовувати папір вторинної переробки. Із екологічних матеріалів будуть виконані і рюкзаки бігунів. Окрім того, містянам запропонують на один день відмовитися від користування машинами й пересісти на велосипеди.

 

Марафонська траса -- 42,1 км. Також передбачено напівмарафонський забіг на 21 км. Для початківців влаштують коротші -- на 4,8 і 9,6 км. Ще одна дистанція -- 14 км уздовж набережної Дніпра. Бігунам-дебютантам, зокрема й чиновникам міськради, запропонують подолати "милю єдності" -- 1,6 км. Організатори передбачили і дитячі забіги. Старт і фініш марафону відбудеться на Площі Героїв майдану.

 

Міський голова нагадав, що 22 травня в місті вже відбувся Dnipro Half Marathon, який зібрав понад 1,4 тис. учасників із дев'яти країн світу. Він також повідомив, що під час підготовки до вересневої спортивної події врахують усі нюанси, що виникали під час попередньої. Дніпряни зможуть заздалегідь вивчити маршрут, а ближче до самого заходу буде вичерпна інформація про перекриття доріг та зміни в русі громадського транспорту.

 

Президент Федерації легкої атлетики Дніпра Марина ФІЛАТОВА відзначила, що "Dnipro Eco Marathon" матиме рекордний для таких змагань в Україні призовий фонд -- 300 тис. грн.

 

Галина НЕРЕТІНА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України