Поліція впіймала на гарячому керівників однієї з громадських організацій Ужгорода, які позиціонують себе як ті, хто пильно стежить за дотриманням Правил дорожнього руху. За те, щоб не викладати в Інтернет компромат на інспекторів однієї з державних служб, "контролери доріг" просили компенсацію у розмірі 100 тисяч гривень, зійшлися на 40 тисячах. Факт вимагання задокументовано.

 

Передача грошей відбулася 20 липня по обіді біля кладовища в селі Барвінок під Ужгородом. А перед тим до поліції звернувся місцевий держслужбовець і про все розповів.

 

Правоохоронці з'ясували, що спочатку двоє членів скандально відомої в Ужгороді громадської організації вимагали від чиновника 100 тисяч гривень готівкою, але змогли домовитися лише про півтори тисячі доларів, або майже 40 тисяч гривень, повідомили "Голосу України" у відділі комунікації поліції Закарпатської області.

 

На зустріч прийшли двоє чоловіків із громадської організації зі спеціально заготовленими табличками, які моделювали можливі напрями розмови, необхідні для передачі готівки. Так зробили для того, щоб їх розмову не можна було записати на електронні носії. Цікаво, що серед заготовок була і фраза "все буде добре", але вона вимагачам не знадобилася. У момент передавання грошей недобросовісних "активістів" затримали закарпатські поліцейські.

 

Перевіряється причетність цієї групи до інших злочинів, за якими вже відкрито кримінальні провадження.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України