У Дніпрі оптимізують і покращать маршрутну мережу. Вже у вересні, коли люди повернуться із відпусток і розпочнеться навчальний рік, в обласному центрі збираються проаналізувати пасажиропотік, залучивши фахівців. Про це повідомив директор департаменту транспорту та охорони навколишнього середовища міськради Ігор МАКОВЦЕВ.

 

Профільний департамент також планує провести конкурс на 11 автобусних маршрутів загального користування, що не були розіграні на останньому конкурсі торік. Наразі перевізники там працюють за тимчасовими угодами.

 

Окрім того, за словами Ігоря Маковцева, тривають тендерні процедури для закупівлі 10 нових тролейбусів. Два з них зможуть працювати на акумуляторах, тобто матимуть автономний хід. Від того, як ці машини покажуть себе в експлуатації, особливо взимку, залежатиме рішення про доцільність їх придбання в подальшому. Загалом, як каже чиновник, розвиток електротранспорту -- у пріоритеті у міської влади, адже рухомий склад тролейбусів на 90% відпрацював термін експлуатації і його необхідно поступово оновлювати.

 

Галина НЕРЕТІНА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України