На Дніпропетровщині створили перший в країні атлас зарезервованих ділянок, що передбачаються для передачі у власність бійцям АТО. Він складається із 22 розділів, що відповідає кількості районів області. В двотомнику зібрали карти та інформацію про вільну сільськогосподарську землю -- 2,5 тис. га.

 

"Після зустрічі голови ОДА Валентина РЕЗНІЧЕНКА з учасниками АТО очільник регіону поставив перед нашою службою завдання -- відшукати додаткові ділянки на тисячу людей. В управлінні завжди велась робота з резервування земель для захисників України. Проте ми змогли знайти ще понад 2,5 тис. га та оформити інформацію в окремий атлас", -- розповіла в. о. начальника Головного управління Держгеокадастру в Дніпропетровській області Катерина ЧЕРЕДНИК.

 

За її словами, один із екземплярів знаходиться у єдиному вікні з оформлення землі для бійців АТО в Дніпрі, також вони передані по районах.

Атовці можуть звернутися до єдиного вікна, переглянути атлас, обрати підходящу ділянку і на місці залишити заяву. Після цього вже почнеться оформлення землі згідно з процедурою. Паралельно передбачено позначення обраної ділянки в районах, аби не було подвоєння.

 

Як зазначила Катерина Чередник, понад 1300 атовців уже отримали землю у містах і районах Дніпропетровщини, понад 3,5 тисячі -- у процесі оформлення документів. Складніше отримати землю місцевості, наближеній до міст, оскільки вільних ділянок тут менше.

 

Галина НЕРЕТІНА.

Фото автора.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України