У неділю народний депутат від «Батьківщини» Надія Савченко побувала в Одесі. Спілкуючись з учасниками так званого «Антитруханівського майдану» (тими, хто виступає проти міського голови Геннадія Труханова), вона відповідала на запитання протестувальників. У цей час у натовпі почалася штурханина. Два молодики намагалися поцілити в парламентарія яйцями, однак їх затримала поліція.

Останні заяви Надії Савченко ось уже протягом кількох днів активно обговорюють у суспільстві. Так, у суботу в інтерв’ю Deutche Welle вона заявила, що для зміни політичної системи нашій країні необхідний диктатор. Мовляв, щоб побороти корупцію і перезапустити закони, очільнику країни необхідно «мати все в своїх руках». Це допоможе «повернути владу народу» і зробити так, щоб більше її в народу ніколи не забирали. Водночас вона висловила готовність стати Президентом і навіть визначила це своїм обов’язком.

Трохи раніше в інтерв’ю «5 каналу» народний депутат зачепила ще одне дражливе питання. «Треба навчитися просити вибачення і пробачати, інакше миру не буде», — сказала вона, уточнивши: вибачення необхідно просити «у тої матері, яка втратила останнього сина, не важливо, з якого боку». Пояснила Надія Савченко свою заяву просто — матері не втрачали б своїх дітей нині, якби «нашою владою за 25 років не було допущено такого стану, що люди готові вбивати одне одного».

До речі, на офіційному сайті «Батьківщини» жодної інформації про ці події немає.

Вл. інф.