У нинішніх умовах, коли Європу заполонили переселенці з Азії та Африки, прикордонне Закарпаття також не обійшла ця хвиля. Прийнято головним облуправлінням Держміграцслужби України до розгляду 116 клопотань про набуття громадянства України. Посилюється і контроль за перебуванням та пересуванням іноземних громадян територією України. На обліку на Закарпатті перебуває 1115 іноземців, які мають посвідки на тимчасове проживання. Більшість із них знаходиться тут у зв'язку з працевлаштуванням та роботою у релігійних організаціях. А постійно в області проживають 2456 іммігрантів.

 

Водночас оформлено 444 виїзди на постійне місце проживання закарпатців за кордон. Найпопулярніші країни для еміграції -- УгорщинаЧехія та Ізраїль. Також закордонним паспортом документовано 59 тисяч краян, що на шістнадцять тисяч більше, ніж за перше півріччя минулого року. Звичайно, це ще раз свідчить, що люди їдуть за кордон у пошуках роботи.

 

Спостерігаються й новинки: паспорт громадянина України у вигляді ID-картки протягом першої половини року отримали три з половиною тисячі юних закарпатців.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України