У останній день липня на аеродромі «Майське» у Дніпрі відбудеться патріотична акція «Так! Ми можемо: стрибок миру». До участі у ній долучаться атовці, що отримали тяжкі травми в боях. Чоловіки у тандемі із інструктором стрибатимуть із парашутом з висоти чотири тисячі метрів.
«Цей захід націлений на те, аби показати, що наші захисники, які дістали поранення чи каліцтва, мають велику силу волі, силу духу, і, повернувшись до мирного життя, продовжують доводити, наскільки героїчна ця боротьба», — каже Ольга Горб, радник голови Дніпропетровської ОДА.
Ідея зробити щось подібне зароджувалася вже давно, чи не з того часу, як у березні Дніпро долучився до мультимедійного проекту «Переможці», куратором якого виступила ведуча ТСН Соломія Вітвіцька. Як розповіла Ольга Горб, буквально два тижні тому до ОДА звернулися бійці 40-го батальйону «Кривбас», запропонувавши парашутні стрибки. Символічно, що вони відбудуться напередодні 2 серпня, Дня повітряно-десантних військ. Проходитиме акція за підтримки голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка.
За словами радника голови ОДА, на участь у заході зголосилося 12 учасників, найстаршому із яких — 49 років. Усі вони — мешканці області, мають статус інвалідів війни І-ІІІ групи, у декількох — ампутовані кінцівки. Нині чоловіки проходять медогляд, аби лікарі визначили, чи можна атовцям брати участь у екстремальному проекті. Як розповіла Ольга Горб, усі учасники стрибатимуть із парашутом вперше, і пропозицію прийняли із ентузіазмом. Вони зізналися, що це — їхня мрія дитинства.

Дніпропетровська область.