Останніми днями столичні мешканці помітили в повітрі біле марево. Як пояснюють фахівці, викликане таке явище високою температурою та відсутністю вітру, що призводить до накопичення і утримання шкідливих домішок у нижньому шарі атмосфери.

Тим часом за інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Києві, 22—25 липня рівень забруднення в столиці в рази перевищував середньодобові гранично допустимі концентрації. При цьому не виключається, що при збереженні високого температурного режиму, відсутності тривалих опадів і вітру рівень забруднення атмосферного повітря зростатиме. Це може спричинити загострення хронічних хвороб верхніх дихальних шляхів, легенів, серцево-судинної системи, алергійні вияви, зокрема бронхіальної астми. Тому особам, схильним до таких захворювань, людям похилого віку та дітям рекомендується обмежити перебування на відкритому повітрі вдень. Під час підвищеної сонячної активності краще зовсім утриматися від прогулянок. Перебувати в цей час на пляжі взагалі не рекомендується.

Держпродспоживслужба пропонує владі Києва обмежити рух автотранспорту центральними вулицями міста, особливо вантажного. При цьому рух на центральних автомагістралях має бути безперервним, без заторів, додали там. Також необхідно поливати автодороги, прибудинкові території та зелені зони біля будинків у ранковий і вечірній час.

Вл. інф.