Нещодавно народний депутата Оксана Продан (на знімку) (БПП) разом з активістами та членами Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» відвідали Умань Черкаської області). Під час візиту йшлося про стихійну торгівлю.

 


Одна з головних проблем, за словами О. Продан, — багато хто не реєструється як підприємець. Мовляв, чому я повинен сплачувати єдиний податок, коли ціни підвищуються, жити легше не стає, чиновники продовжують красти. «З цим можна погодитися. Україна — далеко не найкраще місце для тих, хто хоче займатися власною справою. Але що далі? — зауважила народний депутат. — Працювати в тіні, тішитися, що «моя хата скраю», нехай там самі розбираються, а я тим часом буду всіх ганьбити, бо в «країні все погано». Або ж платити єдиний податок, мати повноцінне право голосу, вимагати від влади робити свою роботу. Насамперед приймати і гарантувати європейські правила життя. Я — за другий варіант».


Якщо ми хочемо якісних змін, наголосила О. Продан, маємо працювати, тиснути на владу. А це можливо лише за умови легальної роботи — реєстрації та сплати податків. «Якщо ви цього не робите, ви фактично позбавлені права голосу, у будь-який момент вас можуть оштрафувати, згідно зі ст. 164 Кодексу про адміністративні правопорушення, на суму від 17 000 гривень», —написала вона у своєму блозі в одному з інтернет-видань.


Це, за словами обраниці, головна причина того, чому навесні цього року підприємці з об’єднання «Фортеця» ініціювали звернення до всіх вільних, ініціативних і самодостатніх громадян України. Його суть проста: хочеш бути справжнім громадянином, прагнеш жити в новій країні — виходь із тіні, контролюй владу, вимагай проведення реформ. «Інакше залишається тільки нарікати на себе», — констатувала вона.


Вл. інф.