У Дніпрі тестують мобільний додаток "Фотофакт", за допомогою якого можна буде контролювати вивезення сміття, а про негаразди оперативно повідомляти, зробивши знімок мобільним.

 

За словами начальника управління охорони навколишнього середовища, департаменту транспорту та охорони навколишнього середовища міськради Павла Головахи, 95 відсотків звернень дніпрян, що надходять до них, стосуються невивезення сміття, залишених відходів навколо баків та зникнення контейнерів. Заявки до управління можуть іти декілька днів, а коли там їх отримують, проблема часто вже вирішена.

 

"На наступний тендер операторів вивезення сміття заплановане облаштування контейнерів чіпами, які сигналузіватимуть про перевернення баків. Але ця система ще не впроваджена, тож ми позитивно сприйняли пропозицію від Екологічної ради Дніпра та фахівців сервісу "Фотофакт" на громадських засадах запустити пілотний проект дослідження якості вивезення побутових відходів у режимі онлайн", -- каже чиновник. Павло Головаха зазначив, що місту це не коштувало жодної копійки.

 

Як розповів керівник відділу маркетингу сервісу "Фотофакт" Юрій Куратченко, додаток -- це інструмент, який зможе об'єднати міську владу, мешканців Дніпра та перевізників, своєрідна "гаряча лінія".

 

Галина НЕРЕТІНА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України