Більше грошей у казні стане тоді, коли налагодимо по-справжньому партнерські стосунки між бізнесом і органами фіскальної служби. Таку думку висловив народний депутат України Петро Юрчишин (на знімку) під час зустрічі з підприємцями курортного міста Хмільник, яку він провів спільно з керівником управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області Русланом Осмоловським.

 

 

— Проблеми бізнесу мають боліти фіскалам так само, як вони болять підприємцям, — наголосив народний депутат. — Тільки партнерські стосунки можуть забезпечити збільшення надходжень коштів у казну, як місцеву, так і державну. До того ж таке збільшення може бути істотним.


Петро Юрчишин, який до обрання депутатом багато років займався підприємницькою діяльністю, тому добре обізнаний з усіма, як він висловився, підводними каменями в питаннях організації роботи і стягування податків із підприємців, відверто говорив про них керівнику обласної фіскальної служби. Їх вирішення сприятиме поліпшенню податкового клімату, а отже, забезпечить більше надходжень коштів до бюджету. Депутат зауважив, що керівник фіскальної служби уважно поставився до внесених пропозицій. Переконаний, що їх буде взято до уваги під час роботи над внесенням змін до Податкового кодексу.


— Наше завдання — вибудувати партнерські стосунки між бізнесом і фіскальними органами, бо від цього залежить благополуччя країни, — наголосив Петро Юрчишин.


Керівник фіскальної служби Вінниччини Руслан Осмоловський переконаний, що такі конструктивні спілкування дадуть змогу значно оперативніше та ефективніше розв’язати наболілі проблеми або врегулювати певні неузгодженості в законодавстві, сформулювавши та відправивши до Державної фіскальної служби України відповідні пропозиції. Він також зазначив, що постійно проводить зустрічі із підприємцями на місцях. Така форма роботи дає можливість особисто дізнаватися про наболілі проблеми підприємців і оперативно вживати заходів до їх розв’язання.