Народний депутат, голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак (на знімку), міністр інфраструктури Володимир Омелян та Чернівецький міський голова Олексій Каспрук проінспектували роботу габаритно-вагового комплексу на трасі «Стрий—Івано-Франківськ—Чернівці».

 

 

«Сьогодні на дорогах України працює 24 ГВК (габаритно-ваговий комплекс), сподіваюся, наступного року їх буде понад сто. Ми покажемо абсолютно інший результат роботи, і всі перевезення вантажів українськими автошляхами відбуватимуться згідно з чинним законодавством», — наголосив Володимир Омелян.


У цьому питанні, зауважив він, міністерству вкрай важлива продуктивна співпраця з парламентом: «Сподіваюся, що цьогоріч ми поставимо крапку в законодавчій епопеї й ухвалимо ті закони, які будуть чітко регламентувати вагові параметри, штрафні санкції, а також посилять відповідальність за порушення вагових норм на українських автошляхах».


У свою чергу М. Бурбак висловив сподівання, що восени Верховна Рада ухвалить законопроекти, розроблені членами «Народного фронту» спільно з Мінінфраструктури.


«Можемо будувати багато доріг, можемо робити капітальні ремонти, виділяти на це мільярди гривень, але якщо не буде контролю за вагою на дорогах, то їх нищитимуть. Це показала і Миколаївська область, така сама ситуація і в Чернівецькій області», — сказав він і додав: «Маємо зробити все, щоб побороти в парламенті лобі руйнівників наших доріг».


Народний депутат та міністр відвідали також міжнародний аеропорт Чернівців, в якому нині відбувається реконструкція.


За словами В. Омеляна, цього року відновила свою роботу низка регіональних аеропортів, і це — хороший і важливий знак. Нині головне —  максимально підтримати цей тренд і допомогти регіональним аеропортам стати на ноги. З огляду на це, міністр сподівається, що рішенням уряду буде створено Агентство інфраструктурних проектів. Його першим завданням, на його думку, має бути відновлення злітно-посадкових смуг у низці аеропортів, зокрема і в чернівецькому.


Цього ж дня учасники інспекції відвідали Чернівецький університет, де відбувалися україно-румунсько-молдавські консультації з питань розбудови пунктів пропуску і придорожньої інфраструктури.

 

ЦИФРА

 

Протягом трьох місяців роботи «Укртраснсбезпки» на дорогах країни нараховано штрафів та плати за проїзд на суму понад 25 мільйонів гривень.