Аміна ОКУЄВА (чеченка, доброволець, прес-офіцер полку спецпризначения «Київ», лікар-хірург):

 


— Хотілося б побажати українцям залишатися таким само чудовим, добрим і щирим народом, який заслуговує, щоб його Батьківщина була вільною, процвітаючою і щасливою країною. Нині Україна вже дуже близька до цього. Українці пройшли важкий шлях: від незалежності формальної до незалежності реальної. Ви самі усвідомлено зробили цей вибір і були готові платити за нього кров’ю. На величезний жаль, багато своїх кращих синів втратила Україна за ці важкі два з половиною року. Але рідна земля й можливість жити на ній вільно вартують того, щоб за це боротися й гинути. Українці здивували весь світ своєю відчайдушною відсіччю підлому й жорстокому агресорові. Я дуже сподіваюся, що більшу частину випробувань уже пройдено, і незабаром українці повністю відстоять й очистять свої землі від загарбників. А потім, у найближчому майбутньому, побудують таку державу, якої вони прагнуть і на яку заслуговують, — справедливу, вільну й процвітаючу. Адже за таких природних і людських ресурсів, якими багата Україна, це зовсім нескладно.


Єдину, але дуже важливу пораду мені хотілося б дати українцям: щоб вони не повторювали наших помилок. У жодному разі не розділяйтеся й не сваріться між собою. Усі люди, які бажають блага Україні, повинні об’єднатися, переборовши розбіжності між собою, щоб єдиним фронтом виступити проти ворога. Адже ворог наш дуже підступний, і він не тільки чекає, а й усе робить для того, щоб патріоти—захисники України, пересварилися між собою й ослабли через розбрат. Саме в такий момент ворог планує завдати вирішального удару. Ми всі повинні протистояти такому сценарію: бути м’якші з побратимами, навіть якщо в них щось не подобається, мирити людей. Це нині — найважливіше.


А ми, чеченці, котрі воюють за Україну, залишатимемося з вами до переможного кінця, дасть Бог. І завжди готові допомогти як силою своєї зброї, так і корисною порадою, отриманою на підставі досвіду боротьби з нашим загальним ворогом.


Із Днем Незалежності! Разом і до переможного кінця!