Станом на середину серпня підготовку житлового фонду Закарпатської області до опалювального сезону забезпечено на 79 відсотків, теплового господарства — на 78, водопровідно-каналізаційного — на 80 відсотків. Органами влади на місцях до опалювального сезону підготовлено 624 школи, 557 дошкільних навчальних закладів та 36 лікарень. Про це повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури Закарпатської ОДА Едуард Маляр, провівши селекторну нараду з керівництвом міст і районів.

 

Особливий наголос — на підготовці тих котелень, що перейшли з газу на тверде паливо. На Закарпатті 197 котелень установ соціальної сфери спалюють вугілля. Установи бюджетної сфери ще закуповують дрова і вугілля.

На початку серпня кількість заготовленого вугілля, з урахуванням залишку на кінець минулого опалювального періоду, становила 37 відсотків до потреби. Як інформують представники районних державних адміністрацій, господарський комплекс, житлово-комунальне господарство та установи бюджетної сфери до нового опалювального сезону готові. Звичайно, ще слід дещо виправити. Час поки що є.

Закарпаття.