Красну площу Чернігова заполонили шеренги яскраво жовтих "Еталонів" та усміхнених дітей -- навчальні заклади області отримували новенькі шкільні автобуси. Учнівсько-педагогічні делегації 27 навчальних закладів додому поїдуть з комфортом та безпечно.

Урочиста церемонія вручення ключів від шкільних автобусів учнівським та педагогічним колективам відбулася за участі голови Чернігівської ОДА Валерія КУЛІЧА, голови обласної ради Ігоря ВДОВЕНКА, чернігівського міського голови Владислава АТРОШЕНКА, начальника обласного управління освіти і науки Миколи КОНОПАЦЬКОГО, а також в. о. директора державної наукової установи "Інститут модернізації змісту освіти" Юрія ЗАВАЛЕВСЬКОГО, учасників обласної серпневої конференції педагогічних працівників.

 

З початку року навчальним закладам Чернігівщини вже передано 33 "Еталони": шість із них придбано за кошти держбюджету, а ці 27 -- на умовах співфінансування 50/50 від держави і громад. Є і перспектива того, що до кінця року закуплять ще декілька одиниць техніки. У такий спосіб протягом лише одного року буде забезпечено майже половину від загальної потреби області в нових шкільних автобусах.

 

Віктор КОШМАЛ.

Фоторепортаж автора.

 

Голос України