Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко вручила від імені парламенту пам’ятний подарунок ветеранові Другої світової війни Геннадію Киркевичу.

 


Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, вітаючи шанованого киянина з Днем Незалежності України, зауважила, що Геннадію Олександровичу Киркевичу 7 вересня виповниться 100 років: «Він вже готується відзначити свій ювілей і обіцяв в цей день зіграти родині та друзям на роялі. Каже, пальці вже не так слухаються, але обожнює музику і обов’язково зіграє».


Вона зазначила, що в червні 1941 року молодий Киркевич був одним з тих, хто першими прийняв страшний бій 22 червня. «Тоді ці хлопці теж виборювали незалежність — від фашизму. Геннадій Олександрович розповідав, як то страшно відступати, крок за кроком відходити під натиском ворога, віддаючи українську землю і живучи однією думкою — ми повернемося і відвоюємо. Відступали на Донбас... Під Луганськом його важко контузило, і потім демобілізували», — розповіла Ірина Геращенко.


Вона повідомила, що Киркевич опікувався тим, що розшукував вкрадені в Україні, демонтовані й вивезені підприємства, повертав їх і, як інженер, відновлював виробництво.


«В якому страшному сні можна було уявити, що через 70 років під Луганськом знову будуть вбивати українських солдатів, а від контузії лікуватимуть сотні наших воїнів. І що українські заводи знову вивозитимуть, мародерствуватимуть, крадучи українську власність. Тільки тепер не фашисти, а путіністи, що майже одне і те саме», — наголосила Перший заступник Голови Верховної Ради України.


Вона ще раз привітала Геннадія Киркевича, всіх киян і всіх наших ветеранів з Днем Незалежності. «Дякуємо за ваш внесок в цей день», — сказала Перший заступник Голови Верховної Ради України.

 

ДОСЛІВНО

 

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина ГЕРАЩЕНКО:


«Ми повернемо нашу землю — клаптик за клаптиком, метр за метром». 


Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.


Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.