Від імені Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти і від мене особисто прийміть щирі і сердечні вітання з Днем знань і початком нового навчального року! Це свято вже давно перестало бути святом галузі освіти. Воно є всенародним, адже об’єднує майже всі родини: кожен із нас свого часу навчався у школі, мав першу вчительку, добрих шкільних друзів, відкрив першу книжку, прочитав перше слово.


Це особливе свято для тих, хто має сьогодні вперше сісти за шкільну парту або переступити поріг університетської аудиторії. Дорогі учні та студенти! Перед вами відкриті широкі двері до світу творчості, пізнання та науки.

Нехай цей шлях буде для вас цікавим, щедрим на нові відкриття. Бажаю кожному з вас досягти своєї мети та реалізувати її в майбутньому. 


Не менш хвилюючим цей день є для батьків, які сподіваються, що саме освіта та сучасні знання дозволять їхнім дітям опанувати професію, були щасливими та успішними у житті. Шановні батьки! Вже завтра ваші діти будуть розбудовувати нашу країну і визначати шляхи її розвитку. Бажаю, аби сповнилися ваші мрії, та ви змогли гордитися своїми дітьми.


«Якщо ваш план — на рік, садіть рис. Якщо ваш план — на десятиліття, садіть дерева. Якщо ваш план — на все життя, вчіть дітей», — так уже більше двох тисяч років тому казав видатний давньокитайський мислитель Конфуцій. Безперечно, саме на учителів, педагогів покладається величезна відповідальність формування справжньої особистості, інтелектуалів, свідомих громадян, які повністю здатні були б відповідати за майбутнє українського народу. Вельмишановні вчителі, викладачі, освітяни! Дякую за вашу віддану працю, турботу, любов. Хочу побажати всім міцного здоров’я, щастя та благополуччя. Хай новий навчальний рік принесе приємні враження, радість навчання та наукової праці перевершить усі тяготи, а життя ставить лише найвищі бали.

 


З повагою та найкращими побажаннями перший заступник голови Комітету з питань науки і освіти Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.