Співробітники комунального підприємства «Чернігівводоканал» привласнили 33,4 млн. гривень державних субвенцій. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції. «Протягом 2009—2015 років посадові особи комунального підприємства Чернігівської міської ради під час формування тарифів безпідставно врахували виплати за кредитними зобов’язаннями та привласнили у вигляді субвенції бюджетні кошти у сумі 33,4 мільйона гривень», — йдеться у повідомленні.

 

За даними поліції, підприємство отримало кредитні кошти Міжнародного банку реконструкції та розвитку на суму 22,8 мільйона доларів США. З метою відшкодування коштів по кредитах підприємством було закладено в тарифи на водопостачання відповідні показники, які щороку збільшувалися.


«Але після прийняття урядом Постанови «Питання погашення у 2015 заборгованості з різниці в тарифах» з метою легкої наживи комунальники припинили розрахунки за кредитними договорами для створення штучної заборгованості по податкових зобов’язаннях перед бюджетом», — сказано у повідомленні.


Вони подали до Мінфіну недостовірну інформацію щодо неможливості погашення комунальним підприємством, узгодили розмір заборгованості та незаконно отримали у вигляді субвенції бюджетні кошти у сумі 33 мільйони 422 тисячі гривень.


Чернігівська поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «Зловживання владою або службовим становищем» Кримінального кодексу України. Посадовцям загрожує позбавлення волі строком від трьох до шести років. Керівника «Чернігіводоканалу» відсторонено міським головою від виконання обов’язків.


Чернігів.