У Дніпрі еко-активісти разом із депутатами міськради роз'яснюватимуть мешканцям, чому не варто спалювати опале листя. І запропонують нешкідливі шляхи його утилізації.

 

Щороку із настанням осені обласний центр вкриває димова завіса. Координатор екопатруля Тетяна ЛАМПІКА наголошує: дим від спаленого листя надзвичайно шкідливий, особливо для тих, хто страждає на серцево-судинні захворювання, бронхіт або алергію, а також для маленьких дітей.

 

"Бабусі сперечаються, мовляв, вони все життя листя спалювали. Але ж тоді у місті не було такої кількості авто", -- зазначає Тетяна Лампіка. Штрафувати стареньких шкода, тож ставку робитимуть на роз'яснювальну роботу за участі народних обранців.

 

За словами депутата міськради, представника однієї із фракцій Олександра ЛИГІНА, планують проведення 10--15 інформаційних хвилин для вчителів та школярів, ініціюватимуть зустрічі із активними мешканцями приватного сектору, головами квартальних комітетів, представниками райрад. Нагадають мешканцям і про дідівські методи, зокрема про компост. А також роздаватимуть мішки, куди можна буде збирати листя.

 

А в разі, якщо хтось уперто розводить осінні багаття, радять викликати поліцію. Реагуватимуть й на анонімний дзвінок. Забруднювачам повітря загрожує адміністративний штраф -- 350 грн., за повторне порушення він зросте до 1900 грн.

 

Галина НЕРЕТІНА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України