У Дніпрі екоактивісти разом з депутатами міськради роз’яснюватимуть мешканцям, чому не варто спалювати опале листя. І запропонують нешкідливі шляхи його утилізації.

 

Щороку із настанням осені обласний центр вкриває димова завіса. Координатор Екопатруля Тетяна Лампіка наголошує, дим від спаленого листя надзвичайно шкідливий, особливо для тих, хто страждає на серцево-судинні захворювання, бронхіт або алергію, а також для маленьких дітей.


«Бабусі сперечаються, мовляв, вони все життя листя спалювали. Але ж тоді у місті не було такої кількості авто», — зазначає Тетяна Лампіка. Штрафувати стареньких шкода, тож ставку робитимуть на роз’яснювальну роботу за участю народних обранців.


За словами депутата міськради, представника однієї із фракцій Олександра Лигіна, планують проведення 10-15 інформаційних хвилин для вчителів та школярів, ініціюватимуть зустрічі із активними мешканцями приватного сектору, головами квартальних комітетів, представниками райрад. Нагадають мешканцям і про дідівські методи, зокрема про компост. А також роздаватимуть мішки, куди можна буде збирати листя.


До тих, хто вперто розводить осінні багаття, радять викликати поліцію. Реагуватимуть й на анонімний дзвінок. Забруднювачам повітря загрожує адміністративний штраф — 350 грн., за повторне порушення він зросте до 1900 грн.

 Дніпропетровська область.