«Благородні» розкрадачі природних ресурсів завелися на Херсонщині. Біля села Подо-Калинівка Олешківського району області місцеві жителі помітили бульдозер, який руйнував піщані дюни, а пісок вантажив у КАМАЗ із причепом. Коли ж прибула викликана свідками слідчо-оперативна група поліції, її абсолютно спокійно зустрів тутешній фермер. Він пред’явив таку собі «індульгенцію» — лист від Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України із проханням допомогти будматеріалами. Фермер пояснив, що повантажені на КАМАЗ п’ятнадцять тонн піску збирався передати прикордонникам, а наміру продавати його чи використовувати для своїх потреб не мав.


Торік на Херсонщині вже затримували браконьєрів, котрі рубали лісосмуги, гордовито пояснюючи, що заготовляють дрова для військових частин як гуманітарну допомогу. Із фермером — схожий випадок. Той міг купити пісок на кар’єрі у сусідньому Голопристанському районі і передати його «зеленим беретам». Та вирішив роздобути будматеріал задарма.


У поліції поки що не кажуть, як збираються покарати природогуба і чи буде він покараний взагалі. Але з певністю зазначають: жодного легального піщаного кар’єру в Олешківському районі Херсонщини просто немає. Тож факт розкрадання природних ресурсів залишається фактом. Те саме підтвердили і в обласній екологічній інспекції. Заступник начальника інспекції Сергій Суворов каже, що дії фермера є злочином — незаконною розробкою надр. І за це він повинен відповісти. 

Херсонська область.