Після публікації «Голосу України» статті «Скандал під мурами» про незаконну забудову біля стін древнього Єлецького монастиря в Чернігові, інтерес до цієї справи проявила спеціалізована антикорупційна прокуратура. Нагадаємо, що всупереч законодавству біля монастиря, коріння якого сягають домонгольської доби, планується зведення двох багатоповерхівок.


Спеціалізована антикорупційна прокуратура доручила прокуратурі Чернігівської області розглянути звернення щодо можливого конфлікту інтересів членів архітектурно-містобудівної ради при управлінні архітектури та містобудування міськради. Щонайменше двоє з них були зацікавлені в ухваленні позитивного рішення: заступник директора підприємства-замовника «Чернігівбудінвест» Олександр Сердюк та інвестор будівництва Лев Соронович. У разі підтвердження фактів цих осіб може бути притягнуто до відповідальності за вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, а до підприємств, які вони очолюють чи діють у їхніх інтересах, може бути застосовано заходи кримінально-правового характеру.


«Можливо, це лише верхівка айсберга і були також інші «стимульовані» особи. Тоді виникає риторичне питання: чим керувалися члени ради під час голосування — вимогами чинного законодавства, державних будівельних норм, стандартів і правил чи особистими інтересами?» — прокоментував ситуацію керівник «Чернігівської правозахисної спілки» та «Антикорупційного дайджесту» Євгеній Малецький.

Чернігів.