Академічний народний хор Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (художній керівник та головний диригент -- заслужений діяч мистецтв України Володимир КОЦУР) побував з концертами у містах Бахмут, Новогродівка та Селідове Донецької області.

 

Програма складалася з українських народних пісень і хореографічно-вокальних композицій у постановці заслуженої артистки України Людмили ДЖИМ та артиста балету академічного народного хору Віктора ВОЙНИКОВА.

 

Також у концерті народного хору брала участь Олена БЕЛЕВАНЦЕВА -- мати старшого солдата 13-го батальйону ЗСУ Володимира БЛИЗНЮКА, який загинув 6 вересня 2014 року в Станиці Луганській під час проведення АТО. У її виконанні пролунала патріотична поезія Василя Симоненка, а також власний вірш, присвячений своєму сину.

 

Володимир Близнюк, якому виповнилося лише 26 років, був простим чернігівським хлопцем, і зовсім не думав про війну. Навчався у виші, незабаром мав отримати диплом, мріяв зробити юридичну кар'єру. Але його глибоко обурювало російське захоплення Криму, і коли почалася війна на сході, уже не зміг втриматися та пішов до війська добровольцем. Пішов разом з батьком, але того не взяли за віком. А Володимир служив у 13-му територіальному батальйоні помічником гранатометника, був гарним військовослужбовцем і надійним бойовим побратимом. Загинув під час мінометного обстрілу під час так званого перемир'я.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігівська область.

 

Голос України