Академічний народний хор Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (художній керівник та головний диригент —  заслужений діяч мистецтв України Володимир Коцур) побував із концертами у містах Бахмут, Новогродівка та Селідове Донецької області.


Програма складалася з українських народних пісень і хореографічно-вокальних композицій у постановці заслуженої артистки України Людмили Джим та артиста балету академічного народного хору Віктора Войникова.


Також у концерті народного хору брала участь Олена Белеванцева — мати старшого солдата 13-го батальйону ЗСУ Володимира Близнюка, який загинув 6 вересня 2014 року в Станиці Луганській під час проведення АТО. У її виконанні прозвучала патріотична поезія Василя Симоненка, а також власний вірш, присвячений сину.


Володимир Близнюк, якому виповнилося лише 26 років, був простим чернігівським хлопцем, навчався у виші, мріяв про юридичну кар’єру. Але його глибоко обурювало російське захоплення Криму, і коли почалася війна на сході, він пішов до війська добровольцем. Володимир служив помічником гранатометника, був гарним військовослужбовцем і надійним бойовим побратимом. Загинув при мінометному обстрілі під час «перемир’я».

Чернігівська область.