Два дні -- 10 та 11 вересня -- Дніпро святкуватиме День народження. Програма включає понад сотню заходів, безліч сюрпризів і виступи зірок.

 

Як повідомив заступник міського голови Олександр ШИКУЛЕНКО, до Дніпра у суботу та неділю завітають поважні відвідувачі: очільники інших українських міст та державні діячі.

 

У День міста на його мешканців та гостей чекає немало цікавого: фестивалі, паради, творчі виставки та флешмоби. Також дніпряни отримають подарунок від міського голови Бориса ФІЛАТОВА -- на святковому гала-концерті "Краще! Рідне! Моє!" виступить Тіна КАРОЛЬ.

 

Наймасштабнішою подією стане легендарний фестиваль "Джаз на Дніпрі", який повернеться в обласний центр після десятирічної перерви. Як розповів журналістам один з його організаторів, позаштатний радник міського голови Євген ГЕНДІН, уже почали з'їжджатися гості з різних куточків країни, адже в історії сучасної України можна нарахувати лише кілька заходів такого рівня. Організатори доклали чимало зусиль, щоб зібрати максимальну кількість зірок європейського джазу, які народилися в Дніпрі.

 

Хедлайнером стане переможниця "Євробачення-2016" ДЖАМАЛА.

 

Ще однією святковою цікавинкою буде дводенний музичний фестиваль "Самар-Дніпро-Фест", що відбудеться в етнографічному парку "Богородицька фортеця". Тут, зокрема, працюватиме літературна сцена, а спеціальний гість заходу -- Олег СКРИПКА, виступить у ролі ді-джея. Любителів же різноманітної техніки порадує дводенний DNIPRO OPEN SKY.

 

ДОВІДКОВО

 

Очікується, що святкові заходи відвідають понад 200 тисяч дніпрян і гостей міста. За порядком в обласному центрі стежитимуть 2 тисячі поліцейських, чергуватимуть машини "швидкої". Комунальники працюватимуть у три зміни.

 

Галина НЕРЕТІНА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України