За словами начальника управління охорони довколишнього середовища департаменту транспорту та охорони довколишнього середовища Дніпровської міськради Павла Головахи, договори із двома львівськими фірмами було укладено попереднім керівництвом комунального підприємства і вони чинні до нового року. 

 

Прийом ТПВ із іншого міста він пояснює економічною доцільністю. «Щоб полігон нормально працював, на ньому дотримувалися технології захоронення відходів, його необхідно фінансувати. А за умов, коли він недоотримує гроші від дніпрян, ми маємо якось заробляти», — зазначив він. Для львів’ян утилізація сміття у Дніпрі на 20% дорожча, ніж для місцевого перевізника «Дніпрокомунтранс».


Як розповів директор КП «Екодніпро» (що опікується полігоном у Діївці) Едуард Мєшковський, за липень, серпень та початок вересня зі Львова прийняли майже 9 тисяч тонн побутових відходів. Це менш як 5 відсотків того, що цьогоріч звезли з Дніпра. А щоденно на Діївський полігон надходить майже 400—500 тонн відходів із заходу країни. Загалом тут можна вмістити 3 млн. т на кожен пусковий комплекс (наразі заповнюється другий). До речі, як каже директор КП «Екодніпро», львівське сміття приймають п’ять полігонів по Україні.

Дніпропетровська область.