На початок вересня практично в усіх закладах охорони здоров'я Прикарпаття спостерігалася кредиторська заборгованість у заробітній платі за серпень. Таку інформацію озвучила заступник начальника бюджетного управління департаменту фінансів ОДА Вікторія ГРИНІВСЬКА під час засідання постійної комісії облради з питань охорони здоров'я та соціальної політики. За її словами, в область уже надійшов перший транш медичної субвенції, що дало можливість частково погасити заборгованість. До кінця місяця будуть виплачені зарплати в усіх районах, щоправда коштів може не вистачити в Богородчанському, Коломийському і Снятинському, де ситуація найскладніша.

 

Також вона повідомила, що для області ще передбачена стабілізаційна субвенція з держбюджету. Однак, коли і скільки надійде, наразі невідомо.

 

Аби вийти з критичної ситуації перший заступник голови облради Василь ГЛАДІЙ закликав керівників районів і міст максимально змобілізувати весь наявний фінансовий ресурс у місцевих бюджетах, повідомили у прес-службі облради. "В свою чергу, при наступному внесенні змін до обласного бюджету на сесії облради ми змобілізуємо кошти, аби допомогти місцевим бюджетам. Всю проблему, звичайно, не вирішимо, бо в нас не буде такого фінансового ресурсу, щоб закрити ці проблемні питання, але частково допоможемо їх врегулювати", -- наголосив він.

 

За результатами обговорення депутати комісії рекомендували департаменту фінансів ОДА підготувати пропозиції щодо врегулювання питання вишукування коштів на оплату праці медпрацівникам, насамперед в найпроблемніших районах Прикарпаття.

 

Галина БРУХАЛЬ.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України