В Івано-Франківську загальнонаціональний дитячий проект розгорнув "Місто професій". Подорож у цікавий світ відбувалася на території Парку відпочинку імені Тараса Шевченка. Профорієнтаційний інтерактивний захід втілив дитячу мрію хоча б на день стати дорослими: вдягнути форму рятувальника чи білий халат лікаря, сісти за кермо поліцейської машини, спробувати себе в ролі експерта, психолога, художника, моделі. У формі гри, конкурсів пліч-о-пліч із професіоналами своєї справи дітлахи спробували себе в їхній ролі. За задумом організаторів, при вході до парку кожна дитина отримала символічний паспорт та мала можливість "влаштуватись на роботу". Після короткого майстер-класу від галузевих фахівців, діти приступали до "роботи". Як сумлінні "працівники", вони отримували зарплату, котру потім могли обміняти на солодощі.

 

Чи не найпопулярнішою серед дітей виявилася професія рятувальника. Вони захоплювалися вогнеборцями, водолазами, піротехніками, гірськими рятувальниками, розглядали їхнє спорядження і обладнання, приміряли на себе спеціалізований одяг Найбільше усі хотіли погасити умовне загорання (на знімку). Також хлопчики і дівчатка мали змогу посидіти у справжній пожежній машині, зробити фото на пам'ять та подолали навісну переправу. Тепер місцеві рятувальники не сумніваються, що за кілька років їхні лави поповняться тими юними франківцями, які сьогодні ще так незграбно тримали в руках пожежні стволи та подавали воду, сиділи в пожежному автомобілі та у своїх мріях за сигналом "тривога" мчали для надання допомоги людям.

 

Фото надано
прес-службою ДСНС області.

 

Наступного разу пізнати віхи мужньої професії іванофранківці зможуть уже 14 вересня. З нагоди Дня рятівника, який відзначається 17 вересня, у місті відбудуться цікаві заходи.

 

ДОВІДКОВО

 

"Місто професій" -- масштабний загальнонаціональний соціальний профорієнтаційний проект, що подорожує містами України. Відбувається за підтримки Міністерства соціальної політики та міжнародного ділового журналу "СОMMUNITE" з метою формування у дітей та молоді світосприйняття стосовно різних професій. Минулого року його учасниками стали понад 92 тисячі малих та юних українців.

 

Цьогоріч, крім Івано-Франківська, "Місто професій" уже встигло побувати у Львові, Києві, Полтаві, Запоріжжі, Дніпрі та Харкові.

 

Галина БРУХАЛЬ.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України