Фахівці ГУ Держпраці в Дніпропетровській області провели перевірку ПАТ "Дніпрометробуд" щодо заборгованості з виплати заробітної плати перед 136 працівниками підприємства. Як йдеться у повідомленні відомства, згідно з українським трудовим законодавством, оплата праці співробітникам має бути першочерговою, усі ж інші платежі повинні здійснюватися роботодавцем лише після виконання зобов'язань перед працівниками.

 

Так, під час перевірки "Дніпрометробуду" спеціалісти служби проаналізували надходження та використання коштів на рахунках підприємства. За результатами перевірки були виявлені порушення вимог законодавства. На ім'я керівника ПАТ винесли припис щодо їх усунення, а на винних посадовців накладено адміністративні та фінансові стягнення. На виконання припису роботодавцем у повному обсязі було виплачено заборговані працівникам з вересня 2015 року по липень 2016-го 4,776 млн. грн.

 

НАША ДОВІДКА

 

Працівники ПАТ "Дніпрометробуд" не раз проводили акції протесту з вимогою розрахуватися із ними. Зокрема, 17 червня близько трьох десятків із них мітингували перед міськрадою із плакатами "Діти хочуть їсти", "Як прожити 9 місяців без зарплати" тощо.

 

2 серпня заступник очільника Дніпра Олександр САНЖАРА повідомив про підписання угоди між КП "Дирекція будівництва метрополітену" і ПАТ "Дніпрометробуд", згідно з якою КП виплачує ПАТ 10,5 млн. грн. -- суму боргу із зарплати, який накопичувався 11 місяців. Відповідне бюджетне фінансування депутати ухвалили на сесії 27 липня. 9 серпня прес-центр оперативної групи Федерації профспілок України повідомив, що працівникам ПАТ "Дніпрометробуд" вплатили 10,5 млн. грн.

 

Галина НЕРЕТІНА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України