У Дніпрі планують запровадити електронну картку мешканця міста. Про це журналістам розповіла в. о. заступника міського голови Яніка Мерило. Спочатку за допомогою такої картки можна буде отримати адмінпослуги, що доступні на порталі іgov.org.ua, заплатити за квартиру та проїзд (насамперед на метро та електротранспорті).


Як повідомила Яніка Мерило, найбільші обсяги роботи очікуються саме зі створенням умов для запровадження такого «проїзного квитка». Першими необхідними пристроями планують обладнати електротранспорт.


Проте існують не тільки технічні перешкоди. Якщо для пільгових категорій громадян проїзд за карткою буде безплатним, то влаштувати так, щоб решта могла оплачувати поїздку, — складніше. Згідно із вимогами законодавства, кожна така транзакція має бути підкріплена фіскальним чеком. Тому наразі розглядають варіант, щоб пасажир заздалегідь оплачував якусь кількість проїздів.


Перші пілотні картки, за словами Яніки Мерило, з’являться вже за кілька місяців, а групою містян, яка їх тестуватиме, найімовірніше, стануть учасники ато. Загальний запуск планують до середини наступного року.


У наближчі 2—3 тижні також оберуть послуги, які першими з’являться на картці. Для цього проаналізують роботу ЦНАП і визначать ті, по які найчастіше звертаються городяни. Окрім того, сьогодні міськрада проводить переговори з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо фінансування проекту.

Дніпропетровська область.