Загальнонаціональний дитячий профорієнтаційний проект розгорнув «Місто професій» в Івано-Франківську та втілив дитячу мрію хоча б на день стати дорослими: вдягнути форму рятувальника чи білий халат лікаря, сісти за кермо поліцейської машини, спробувати себе в ролі експерта, психолога тощо.

 

За задумом організаторів, на вході кожна дитина отримала символічний паспорт та мала можливість «влаштуватись на роботу». Після короткого майстер-класу від галузевих фахівців вони ставали до «роботи». Як сумлінні «працівники» отримували зарплату, яку потім могли обміняти на солодощі. Чи не найпопулярнішою серед дітей виявилася професія рятувальника. Вони захоплювалися вогнеборцями, водолазами, піротехніками, гірськими рятувальниками, розглядали їхнє спорядження і обладнання, приміряли на себе спеціалізований одяг.

 

 


Найбільше всі хотіли погасити умовне загоряння (на знімку). Також хлопчики і дівчатка мали змогу посидіти у справжній пожежній машині, зробити фото на пам’ять та подолати навісну переправу. Тепер місцеві рятувальники не сумніваються, що за кілька років їхні лави поповняться тими юними помічниками, які сьогодні ще так незграбно тримали в руках пожежні стволи, сиділи у пожежному автомобілі та у своїх мріях за сигналом «Тривога» мчали для надання допомоги людям. Укотре пізнати віхи мужньої професії іванофранківці зможуть уже сьогодні. З нагоди Дня рятівника, який відзначається 17 вересня, у місті відбудуться цікаві заходи.

 

Довідково

 

«Місто професій» — загальнонаціональний соціальний профорієнтаційний проект, що подорожує містами України. Проходить за підтримки Міністерства соціальної політики та міжнародного ділового журналу «СОMMUNІTE» з метою формування у дітей та молоді світосприйняття стосовно різних професій.


Івано-Франківська область.


Фото надане прес-службою ДСНС області.