Прикарпатське селище Ворохта приймало фінальний етап всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів "Козацький гарт". Понад 250 учнів, команди яких прибули з 21 області України, впродовж трьох днів змагалися за першість у спортивних та інтелектуальних естафетах.

 

Учасників дійства вітали керівники Міністерства освіти і науки України, обласної державної адміністрації та органів місцевого самоврядування. "Для школярів, які приїжджають на ці змагання із сіл та маленьких міст всієї країни, це свято, на яке вони чекають цілий рік. Основною метою "Козацького гарту" є зацікавлення учнів шкіл фізичною культурою, спортом, збільшення їхньої інтелектуальної та рухової активності", -- зазначила начальник відділу фізичного виховання спеціалізованих навчальних закладів управління фізичного виховання комітету фізичного виховання та спорту Міносвіти Наталія ІВАНЕНКО.

 

Програма фестивалю складалася з різноманітних спортивних та інтелектуальних змагань. Також відбулися презентації команд, які прибули на турнір. Юнаки та дівчата продемонстрували не тільки високі спортивні результати, артистичні здібності, а й знання історії козацтва та олімпійського руху (на знімках). В переліку спортивних перегонів були "човниковий" біг, стрибки в довжину з місця, стрибки через скакалку, перетягування канату, естафета.

 

У загальнокомандному заліку перемогла команда Сумської області, ІІ місце -- у Миколаївської, на ІІІ -- Чернігівська область. Усі, без винятку, команди відзначилися у презентації своїх навчальних закладів та регіонів. Івано-Франківщину на фестивалі представляла команда Богородчанського району, яка стала переможцем обласного етапу змагань. Переможці та призери фестивалю були нагороджені медалями і грамотами галузевого міністерства, а команди -- кубками.

 

Галина БРУХАЛЬ.

Фото Миколи МАЦЮКА.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України