Переважна більшість об’єктів господарського комплексу та соціально-культурного призначення Київської області готові до осінньо-зимового періоду.


«У регіоні вже готовий до зими 5021 житловий будинок, відремонтовано 319 покрівель, 846 опалювальних систем, 533 системи гарячого і 811 систем холодного водопостачання, що становить 91% від загального обсягу. Холоди вже не страшні 99% шкіл, лікарень та дитячих садків області. Велику увагу приділяємо енергозбереженню з метою економії електроенергії та підвищенню енергоефективності. У закладах освіти завершується встановлення нових енергоощадних вікон», — коментує в. о. голови Київської обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе.


У тепловому господарстві регіону вже готові до роботи 1210 котелень, із них капітально відремонтовано 18, замінено 42 котли, підготовлено 706,3 км теплових мереж та 147 центральних теплових пунктів, заготовлено понад 12 тисяч тонн вугілля. У водогінно-каналізаційному господарстві відремонтовано 1066 артезіанських свердловин, 181,5 км водогінних та 101,4 км каналізаційних мереж, підготовлено 132 водогінні та 274 каналізаційні насосні станції, 26 водогінних та 42 каналізаційні очисні споруди.


У дорожньо-мостовому господарстві капітально відремонтовано майже 350 тисяч квадратних метрів вулиць і доріг комунальної власності, до роботи в несприятливих погодних умовах налагоджено понад 500 одиниць спеціалізованої прибиральної техніки та заготовлено 137 тисяч тонн посипкового матеріалу та реагентів. Заплановані заходи майже виконано у Білоцерківському, Богуславському, Бориспільському, Васильківському, Макарівському, Миронівському, Обухівському, Рокитнянському, Ставищенському, Таращанському районах, містах Бориспіль, Буча, Ірпінь, Обухів, Переяслав-Хмельницький та Ржищів.


Вл. інф.