Для завершення ремонту автомагістралі Луцьк—Львів, за попередніми розрахунками, потрібно ще майже 200 мільйонів гривень. Такого висновку дійшов віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон під час робочої поїздки на Волинь, побувавши 22 вересня на цій магістралі. Посадовець також повідомив, що питання виділення коштів для завершення всіх ремонтних робіт через два тижні має бути вирішено.

Окрім того, віце-прем’єр зазначив, що відповідне фінансування для відновлення доріг вимагає долучення до вирішення цього питання і органів місцевого самоврядування всіх рівнів. Володимир Кістіон переконаний, що з ремонтом доріг значно поліпшиться розвиток інфраструктури та самоусвідомлення самих мешканців, адже вони будуть дбати за прилеглі до них території та тримати їх в чистоті та порядку.
Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зазначив, що, крім укладання третього шару дорожнього покриття, слід пам’ятати про низку інших об’єктів, які потрібно привести до ладу: благоустрій зупинок, соціальних об’єктів, співпрацю з дорожньою поліцією, облаштування інфраструктури навколо доріг...
Віце-прем’єр оглянув і пересувний габаритно-ваговий комплекс та мав можливість простежити за його роботою. У вантажівок, які пройшли контроль, жодних порушень не було виявлено, вантажовідправники сумлінно виконують норми допустимих об’ємів навантаження. Володимир Кістіон повідомив, що в планах уряду та Міністерства інфраструктури до кінця року закупити не менш як 70 вагових комплексів, 3—4 з яких передадуть на Волинь. Вони дадуть змогу в посиленому режимі контролювати та зберегти вже відремонтовані дороги.

Волинська область.

 

 

Такий вигляд має сьогодні одна з ділянок шосе Луцьк—Радехів—Львів у Горохівському районі.

Фото надано відділом інформаційної політики ОДА.