У Житомирської обласної ради новий керівник: ним став представник Блоку Петра Порошенка Володимир Ширма, який до цього займав посаду першого заступника голови.

 

Про те, що сесія буде нервова, стало зрозуміло ще задовго до підписання розпорядження про скликання засідання. Тодішнього голову облради Анжеліку Лабунську («Батьківщина») опоненти звинувачували в небажанні допустити проведення позачергової сесії, мовляв, знає, що буде порушено питання про її відставку. Привернуло увагу й офіційне повідомлення такого змісту: зважаючи на поширення інформації щодо можливих провокацій під час проведення сесії обласної ради, правоохоронні органи області спільно з працівниками виконавчого апарату обласної ради забезпечуватимуть порядок та пропускний режим депутатів і запрошених на сесію у приміщення сесійної зали. Утім, активісти у військовій формі до зали все одно потрапили, біля трибуни навіть виникла штовханина.


Під час розгляду порядку денного депутат Євгеній Жабокрицький («Самопоміч») озвучив пропозицію розглянути питання відставки голови обласної ради. Після цього А. Лабунська зачитала свою заяву про складання повноважень і додала, що спрощує завдання і пропонує відкрито голосувати за її заяву. Вона сказала, що розпочата проти неї та її політичної сили кампанія призвела фактично до блокування роботи обласної ради, тому вона звертається до депутатів про складання повноважень голови.


Обранці наполягали на таємному голосуванні. Але, зрештою, перемогла точка зору Лабунської. Більшістю голосів депутати взяли до відома факт дострокового припинення повноважень головою обласної ради Анжелікою Лабунською у зв’язку з поданою нею заявою. Вона побажала своїм наступникам плідної роботи і закликала пам’ятати, що потрібно думати про жителів області і не триматися за свої крісла. По-
обіцяла, що судового позову від неї не буде.


Сесія обрала також нових першого заступника і заступника голови облради.

Житомирська область.